Salaam, Kami Adalah Tim Komuniti Muslim Pro!

Siri ‘Salaam…’ akan memperkenalkan Tim Muslim Pro kepada lebih daripada 100 juta penonton kami. Ketahui apa yang kami lakukan dan bagaimana setiap daripada kami berfungsi untuk aplikasi Muslim nombor 1 di dunia!


Apa yang sebenarnya kami lakukan dalam Muslim Pro?

Keutamaan kami adalah anda! Kami terus berkembang secara mendalam dan luas untuk merapatkan jurang antara teknologi dan kepercayaan untuk masyarakat Muslim global dan seterusnya. Pasukan ini bekerja secara kolaboratif dan sinergis dengan pasukan lain, seperti kejuruteraan produk, di ibu pejabat kami di Singapura dan bahkan hampir melintasi sempadan dengan pejabat satelit kami di Kuala Lumpur, Malaysia, dan Jakarta, Indonesia.Semuanya ditujukan untuk membawa kandungan terbaik selain menghubungkan ummah melalui aplikasi mudah alih terkemuka untuk umat Islam di seluruh dunia.

Seberapa besarkah tim kami?

Nombor bukan gambaran skill yang tepat, bukan?Tim Komuniti kami yang pelbagai dan terhubung erat dengan irama keseharian umat Muslim global. Meliputi penulis, penterjemah, pakar pasaran dan banyak lagi, kami adalah kumpulan yang dinamik dengan idea besar, berani dan kreatif untuk dipadankan.

Apa yang diperlukan untuk menjadi sebagian dari tim?


Passion. Passion. Passion! Apakah Anda seorang generalist atau spesialistpassion adalah unsur utama yang diperlukan dalam hal menghasilkan konten yang berkualiti dan menarik untuk dibaca oleh jutaan orang. Semangat dan minat juga yang mendorong kami untuk mencari cara terbaik untuk menyajikan konten di pelbagai platform yang tersedia untuk Muslim.

Kami juga semakin berkembang dan selalu mencari bakat baru untuk berkerjasama dengan tim kami ini.

Perkara terbaik dalam bekerja?

Ketika kami mampu melampaui segala keterbatasan untuk memberikan kemudahan menjalankan gaya hidup Islami bagi jutaan pengguna kami di seluruh dunia.Ini merangkumi pelaksanaan ritual keagamaan setiap hari dan menghubungkan lebih dekat dengan ummah pada umumnya,menghubungkan umat Muslim di satu negara dengan umat di negara di belahan dunia lainnya. Hal lain yang lebih penting lagi adalah kami bersyukur dapat menjadi wadah bagi anda dalam mendekatkan diri dengan Allah (SWT) di mana pun Anda berada. #dailyjihad

Suatu hal yang paling berharga dari bekerja di Muslim Pro adalah saya dapat memudahkan komuniti dalam beribadah melalui konten-konten dalam aplikasi Muslim Pro. Saya juga data belajar lebih mendalam tentang Islam sambil membuat konten. Selain itu, Muslim Pro terdiri dari pelbagai kewarganegaraan dan latar belakang budaya berbeza yang mencerminkan keragaman Islam saat ini. Saya percaya bahwa hormat menghormati terhadap keragaman akan menyatukan semua perbezaan individu dalam ikatan yang kuat dan saya menemukannya di sini, di Muslim Pro.

Hessy Trishandiani
Content Curator

Apakah barang keperluan di meja kerja anda?

Macbook merupakan keperluan utama kami yang selalu kami gunakan bila-bila masa dan dimana sahaja.Kopi dan secangkir coklat panas untuk menyeimbangkan kadar gula saat kami memerlukannya.